В Бургас започва акция за намаляване броя на клошарите в града

10268
В Бургас започва акция за намаляване броя на клошарите в града

Община Бургас, ОД на МВР и Прокуратурата започват съвместна акция по повод увеличената сезонна миграция на клошари от цялата страна към Бургас, съобщи „Фокус“. Акцията започва от утре, а действията са на база множеството оплаквания на бургазлии от поведението на клошарите и липса на хигиена.

Като начало полицията се ангажира да локализира и картотекира новодошлите, а след това да  провери дали имат адресна регистрация в родните си места. Също така и роднини, които могат да се грижат за тях. Втората мярка, която ще се предприеме е придошлите клошари да  се настанят в приюта за бездомни за един ден с преспиване. Общината поема отговорност те да бъдат изкъпани, нахранени и облечени в чисти дрехи. Третата точка от акцията е община Бургас да ги транспортира за своя сметка до родните им места и ще ги остави там.

Плаж за кучета искат в Бургас

Бургазлии искат плаж за кучета, предаде репортер на Радио „Фокус”– Бургас . Идеята се разпространява в социалните мре...

"Вече имаме опита с Хатевата къща, която беше станала свърталище на клошари. В момента сме я затворили, заковали сме прозорци, врати. Ако се наложи, сме готови по същия начин да постъпим с други изоставени сгради, където се събират клошари, дори да са частна собственост", заяви кметът Димитър Николов, цитиран от медията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас