Убиецът на 11-месечната Краси изпил половин литър вино, т.е. не бил пиян

48314
Убиецът на 11-месечната Краси изпил половин литър вино, т.е. не бил пиян
Снимка: БГНЕС

Граничният полицай Костадин Стоянов, който преди два дни прегази и уби 11-месечната Красимира в бургаското село Крушевец, е изпил половин литър вино, преди да се качи зад волана. Това стана ясно по време на днешното изслушване по мярката му за неотклонение в Бургаския окръжен съд.

Този факт се превърна в основния мотив съдът да реши Стоянов да остане в ареста. На Стоянов е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. Прокурорът заяви, че престъплението, в което е обвиняем е тежко и го грозят от три до десет години затвор.

0,3 промила е кръвната проба на полицая, прегазил бебето в Крушевец

Костадин Стоянов, причинил смъртта на 11-месечно бебе в село Крушевец, е дал обяснения пред разследващите. В тях той твърди, че както с...

„След като ти е увеличен черния дроб защо пиеш?” попита съдията, а обвиняемият отговори, че по принцип не пие и употребява лекарството „Карзил” за увеличения си черен дроб, предаде Агенция „Фокус”.

В залата стана ясно, че е отпаднало обвинението за извършеното престъпление след употреба на алкохол, тъй като взетата кръвна проба два часа след инцидента показва 0,3 промила алкохол в кръвта 0,43 промила в пробата от урината на обвиняемия, а това е под законовите норми. Това даде и повод на защитата на обвиняемия адвокат Благой Потеров да поиска спрямо неговият подзащитен да бъде приложена по-лека мярка. Потеров поиска съдът да постанови „подписка”, но каза че е съгласен и на „парична гаранция” и „домашен арест”, макар че и последната е тежка мярка за извършеното престъпление. Според адвоката е прецедент да се повдига такова тежко обвинение след като не е готова автотехническата експертиза. По думите му е напълно вероятно да е имало технически проблем с автомобила, за да пресече пътното платно и да влезе на тротоара.

Наблюдаващият прокурор Димо Маджаров заяви, че за последните 10 години обвиняемият има четири нарушения, при които е хващан да кара пиян. През 2004-та година той отново е спипан в нетрезво състояние зад волана.

Мярката все още не е окончателна и може да се обжалва пред Бургаския апелативен съд. Ако това се случи заседанието е насрочено за 19 септември от 11 часа.

Убиецът на 11-месечната Красимира остава още три денонощия в ареста

Граничният полицай Костадин Стоянов, който вчера (11 септември) прегази 11-месечната Красимира, ще остане до 72 часа в ареста. Решениет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас