Проверки още от сутринта заради "Черния петък" в Бургас

3329
Проверки още от сутринта заради "Черния петък" в Бургас
Снимка: Getty Images/Guliver

Комисията за защита на потребителите в Бургас е започнала още от сутринта проверки по магазините във връзка с т. нар. „Черен петък”, като се следи за коректността и лоялността на търговците, съобщи за Topnovini.bg директорът на местната КЗП Николай Стойков. Проверките ще бъдат осъществявани през целия ден.

„Следи се за всичко от гледна точка на обявяването на самото намаление. Проверява се предварителната информация, която не трябва да бъде подвеждаща за потребителя”, обясни Николай Стойков.

Най-изгодни оферти при електрониката на Черен петък

Днес е т.нар Черен петък - денят, който поставя началото на коледните разпродажби на Запад и в който много търговци предоставят значите...

Всеки търговец трябва да е посочил период и процент на намалението, а върху самите стоки задължително трябва да присъства както старата цена, така и новата.

Потребителите от своя страна трябва да бъдат внимателни за това как е обявено намалението и процентът, който е посочен, тъй като може да се окаже, че той не е действителен.

До момента не може да се каже дали има констатирани нарушения. Такива могат да бъдат обявени чак след като приключат проверките, добави шефът на КЗП-Бургас.

Санкциите пък са различни за отделните видове нарушения. Те варират между 500 и 1000 лева, но биха могли да достигнат и до 3000 лева.

Маргаритов похвали работата на оглавяваната от него КЗП. Имало напредък при контрола

В сравнение с минали периоди нарушението, което можем да окачествим като едно от най-тежките, а именно – предоставянето на турист...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас