Обвиненият в съучастие в опита за кражба в Средец, остава зад решетките

2004
Обвиненият в съучастие в опита за кражба в Средец, остава зад решетките
Снимка: БГНЕС

По искане на Окръжна прокуратура-Бургас, съдът задържа под стража Бойко Борецов.

Той е обвинен за това, че на 8 февруари около 9.00 ч. в гр. Средец, област Бургас, действайки като съизвършител, в съучастие с Х. Б. (съизвършител починал на 08.02.2016 г.) направил опит да отнеме чужди движими вещи – сумата от 125 000лв., с намерение противозаконно да ги присвои.

За целта Борецов е употребил сила, бил е въоръжен с пистолет. Грабежът е в особено големи размери, като опитът е останал недовършен поради независещи от деецът причини. За престъплението се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, като съдът може да постанови и конфискация на цялото или част от имуществото на обвиняемия.

Прокурорът поиска от Окръжния съд спрямо Борецов да бъде наложена мярка „задържане под стража“. Той мотивира искането си с факта, че може да бъде направено обосновано предположение, че Борецов е автор на престъплението. Предположението е подкрепено от събраните до момента доказателства, извършените огледи на местопроизшествието, както и разпитите на свидетели. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че Борецов може да извърши ново престъпление или да се укрие, ката тази възможност се обуславя от предвиденото в закона изключително тежко наказание за извършеното, информира БГНЕС.

Съдът се съобрази с мотивите на прокуратурата и определи Борецов да бъде задържан под стража. Определението на Окръжен съд-Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас