Наводненията в Бургаско взеха 2 жертви*

84122
Наводненията в Бургаско взеха 2 жертви*
Снимка: Фейсбук

 

Пожарникари са открили тялото на 63-годишна жена, удавена в автомобил в местността Ченгене край Бургас. Пред програма "Хоризонт" главният секретар на МВР Светлозар Лазаров съобщи и за втора жертва в областта - удавена 23-годишна жена. В момента в региона не се издирват други хора, посочи Лазаров.

Хората в Берковица: За наводнението е виновна безразборната сеч

"Има причини да се случи това, може би тази безразборна сеч нагоре по горите. Не можем да си обясним откъде дойде тази вода". Това ра...

Над 320 операции са извършени от тази нощ. След 3.00 часа се усложни обстановката на територията на област Бургас и имаше бедстващи хора в кварталите "Победа", "Акациите", "Крайморие", рибарското селище "Отманли" и посока Бургас-Созопол. Там пътят е затворен. Имаме една жена, която е удавена, 63-годишна и за съжаление имаме и 23-годишно момиче, което издирвахме и намерихме също мъртво.

Според главния секретар на МВР ситуацията вече постепенно се нормализира.

Няма подаден сигнал и не се издирва изчезнала жена с дете. Това увери журналистите кметът на Бургас Димитър Николов, предаде "Фокус".

Той допълни: "Ситуацията в Бургас и региона е започнала да става критична около два часа през нощта, макар че първите сигнали са започнали да постъпват около един и половина часа.Още вечерта са извикани екипи на пожарната, които да отводняват. Половин час по-късно от кв. „Победа” са евакуирани 16 души, от които 6 деца. Те са настанени в кризисния център за бездомни". 

Тази нощ в Бургаско се изляха 80 литра на квадратен метър. Спасителни екипи са се отзовали на сигнали за бедствие в бургаските квартали "Победа", "Акациите", "Крайморие" и рибарското селище "Отманли". Евакуирани са повече от двадесет души.

Почвите в засегнатите от наводнението райони в Добрич са чисти

Почвите в засегнатите от наводнението райони в Добрич през юни са чисти, съобщиха от общината за резултатите от проучване на акредитира...

Приливна вълна е отнесла в дерето най-малко пет коли от главния път Созопол-Бургас, в района на парк "Росенец".

Две са вече жертвите от наводненията в Бургас в зона „Отманли”. Това потвърди за агенция „Фокус” кметът на Бургас Димитър Николов.

Той коментира: "Положението в Бургас е зле. За последните 11 часа са паднали 200 литра на квадратен метър. Два от кварталите „Победа” и „Акациите” са във вода. Има доста наводнени къщи”.

Снимка: Архив

*Информацията е допълнена в 13.25 ч.

Жена с опасност за живота след катастрофа в Бургаско

Жена е с опасност за живота,  а нейният спътник е леко ранен, след катастрофа станала рано тази сутрин в село Рудник, община Бурга...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com