Допълнителна експертиза показа: Полицаят, прегазил 11-месечната Краси, е карал пиян

48745
Допълнителна експертиза показа: Полицаят, прегазил 11-месечната Краси, е карал пиян
Снимка: БГНЕС

Граничният полицай Костадин Стоянов, който на 11 септември Тази година прегази 11-месечно бебе в созополското село Крушевец, е карал в пияно състояние. Това показват данните от допълнителната експертиза, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура Бургас Красимира Кателиева.

"По започнатото досъдебно производство за извършване на престъпление по транспорта от Костадин Стоянов, водено по чл. 343 от Наказателния кодекс, е назначена и извършена съдебно-медицинска експертиза, която е изследвала кръвна проба, иззета от обвиняемия по метода "Видмарк". От заключението от тази експертиза се установява, че същият е бил с концентрация на алкохол 0,58 промила към момента на извършване на деянието. Това е основание за квалифициране на престъплението като извършено в пияно състояние", съобщи по БНР Кателиева.

Прокуратурата поиска допълнителна експертиза, след като първите резултати за наличие на алкохол в кръвта на граничния полицай Костадин Стоянов се разминаваха. По делото е назначена и тройна автотехническа експертиза, след което ще бъде прецизирано обвинението срещу граничния полицай. В момента Стоянов е с мярка за неотклонение "домашен арест" и няма основание тя да бъде променена, допълни прокурор Красимира Кателиева.

Пуснаха под домашен арест полицая, прегазил бебе

Апелативният съд в Бургас измени наложената на граничния полицай Костадин Стоянов мярка за неотклонение на домашен арест. Въззивният съ...

Много от жителите на Крушевец, които са били свидетели на катастрофата, коментираха пред медиите, че пристигналите най-бързо след катастрофата гранични полицаи са давали на Костадин да пие айрян и да яде кисело мляко, за да намали промилите в кръвта си. Според специалисти обаче този метод за измама е "градска легенда". Пред съда, по време на гледането на мярката на Стоянов, стана ясно, че той е изпил половин литър вино, но взетата кръвна проба два часа след инцидента показа 0,3 промила алкохол в кръвта и 0,43 промила в пробата от урината на обвиняемия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com