Бум на раждаемостта в Бургас

4160
Бум на раждаемостта в Бургас
Снимка: Thinkstock

Има бум на раждаемостта в родилното отделение на МБАЛ-Бургас. Това каза за "Фокус" д-р Антонио Душепеев, началник на Родилно отделение на МБАЛ-Бургас.

По неговите думи, от началото на годината са се случили повече от 1 110 раждания.

Българките отлагат майчинство заради липса на подходящ партньор

Много от жените у нас отлагат своето майчинство не поради финансови причини, а заради липсата на подходящ партньор. "85% от дамите, уча...

„В последните 2,3 месеца ни е изключително трудно, защото поемаме цялата патология на областта, но за радост се справяме и всички деца и майки са живи и здрави“, посочи докторът.

Той допълни, че очаква да се случи така дългоочакваният ремонт на отделението, който е изключително наложителен. Финансиране се очаква от Министерството на здравеопазването.

„Отделението има нужда от цялостно преосмисляне на архитектурното разпределение на помещенията. Искаме жените да раждат в отделни стаи и да има съвременни родилни легла. Това са предвидени неща, които трябва да се случат. Включително е предвиден и директен асансьор между различните звена“, каза Душепеев.

По неговите думи, според ежедневните му наблюдения случаите с непълнолетни родилки са намалели в последно време. „Това се дължи на много неща, но най-вече на работата на институциите, защото в този процес са ангажирани много институции. Лошото обаче е, че този проблем не може да се отстрани окончателно“, обясни Душепеев.

България е най-изчезващата държава в света, топи се с 220 души на ден

България не само намалява с най-бързи темпове в света като държава, тя намалява с 10.1 промила, които се получават от разликата между р...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас