Вижте шокираща СНИМКА от водата на плажа в Лозенец

23368
Вижте шокираща СНИМКА от водата на плажа в Лозенец
Снимка: Facebook

В социалната мрежа Facebook беше разпространена снимка, на която се вижда изключително замърсена вода, синееща в далечината. Потребителят Петър Петров пише под изображението: "Това е снимка от Лозенец, която направих на 22.08.2015 година в 14:00 часа."

Припомняне, че на 19 август плажът в Лозенец бешезатворен за къпане заради установени отклонения по изследваните микробиологични показатели над допустимите стойност. Според резултатите съществува замърсяване на водите за къпане в зоната, което крие риск за здравето на къпещите се.

Концесионерът в Лозенец: Политическа поръчка е да се казва, че плажът е замърсен

Поне до четвъртък (27 август) плажът в Лозенец ще остане затворен. Причината е, че взетите в петък (21 август) проби отново са показали...

От Министерството на околната среда и водите съобщиха, че замърсяването е причинено от заустване на непречистени отпадъчни води от канализационната система през аварийната шахта на Пречиствателната станция за отпадъчни води в Лозенец. Стана също така ясно, че на кмета на община Царево РИОСВ-Бургас ще състави акт по Закона за водите. Санкцията е от 2 000 до 10 000 лева.

От своя страна концесионерът на плажа Лозенец Павлин Калайджиев се оплака, че двадесетократно са намалели приходите в Лозенец. Той заяви, че от 15 години върти бизнес и за пръв път имало публично показване на резултатите от пробите. От думите на Калайджиев излезе, че показването на проблема е политическа поръчка – навсякъде по Черно море било така, като 20 общини по Черноморието нямало въобще пречиствателни станции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас