В Царево общински съветници строят незаконно, тепърва ще ги глобяват

11553
В Царево общински съветници строят незаконно, тепърва ще ги глобяват
Снимка: БГНЕС

В Царево усилено се строи – това става след изричната забрана за строителна дейност за летния сезон. Пред Нова телевизия очевидци казват, че бетон се излизва от поне две седмици.

Оказа се, че фирмата-нарушител е „Куин Пропъртис”, която е собственост на Ангел Цигуларов и Георги Атанасов. И двамата са общински съветници в Царево, и двамата от ГЕРБ, както и кметът на общината – Георги Лапчев. Атанасов е и член на постоянната комисия "Устройство на територията, управление на собствеността и екология" в Общинския съвет на Царево.

МОСВ спира строежа в защитена територия на парк "Странджа" в Синеморец

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) е спряло строеж на сграда в защитена територия на парк "Странджа" в Синеморец, общин...

Това е удар срещу мен, политическо събитие, няма да говоря, каза единствено Цигуларов пред Нова телевизия. Като се наруши законът, човек си плаща глобата. След изборите ще говоря, добави той. Общинският съветник бил предложил забраната за строителство да бъде наложена от 1 юни, а не от 30 юни.

В „Биволъ” се появи информация, че е наложена санкция от 2000 лева – по 1000 лева на всеки от Цигуларов и Атанасов. Това обаче е глоба за физическо, а не за юридическо лице. Само теренът, на който се излива бетонът, е купен за почти 150 хил. лева. Чл. 15 от ЗУЧК забранява извършването на строителни и монтажни работи в националните курорти по Черноморското крайбрежие от 15 май до 1 октомври. А съгласно чл. 23 от  глобите за юридически лица за констатирано нарушение по чл. 15 са от 10 000 до 50 000 лв., ако не подлежат на по-тежко наказание.

Попитан защо е наложил глоба за физическо лице, а не за юридическо, кметът на Царево Георги Лапчев заяви, че това не е вярно. След законния срок ще има наказателно постановление с десетократно по-голямо наказание от тези 2000 лева, за които се писа в медиите. С колко точно ще бъдат глобени съпартийците на Лапчев, още не е ясно – при този въпрос кметът на Царево заяви: „Интервюто приключи”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас