В Бургас ще има протест за запазване на руските туристи и инвеститори в България

17476
В Бургас ще има протест за запазване на руските туристи и инвеститори в България
Снимка: БГНЕС

Хотелиери, ресторантьори, брокери и туроператори организират протест срещу антируската политика, водена от отделни представители на висша държавна администрация в България, която води до прогонване на руските туристи от страната ни. Протестът се подкрепя и от Българската инвестиционно-строителна Асоциация (БИСА).

Протестът ще се проведе в неделя, 29 март, от 12:00 часа на автомагистрала Тракия в участъка Бургас – кв. Ветрен. Сборният пункт на протеста е в 12.00 ч. на 29.03.2015 г. на паркинга пред магазин МЕТРО в Бургас. Автопоходът ще продължи до 15.00 ч с маршрут Бургас – кв. Ветрен и обратно с финална точка Морската градина пред Пантеона.

Ангелкова очаква спад на туристите от Русия и Украйна

Със сигурност ни очаква много труден летен сезон през 2015 година, но не трябва да се чертаят апокалиптични картини, защото това също в...

От името на всички членове на БИСА изразяваме нашето безпокойство относно опитите за прогонване на руските туристи и инвеститори от страната ни, казват от БИСА. "Според последни данни, публикувани в националната преса, 66% от БВП на България се формира от приходите от летен туризъм. Това са 3 млрд. лева. От тях 66 на сто идват от Русия. Това значи близо 50% от БВП. Този, който не оценява това и не се старае да го запази и развие, то той е направил първите стъпки към национално предателство”, заяви Георги Георгиев, зам.-председател на БИСА.

"Настояваме за незабавно икономическо стимулиране на туристическия сектор и сериозни визови промени с максимални облекчения за руските туристи, които да важат още за украински, беларуски и казахстански граждани. Също така искаме да се предприемат спешни мерки за подобряване на инфраструктурата по българското Черноморие. Настояваме за гаранция и ясна позиция от страна на управляващите, че всеки един турист, всеки закупил апартамент тук и избрал България за втора родина, няма да бъде притесняван заради етническата си принадлежност, от това на какъв език говори и каква вяра изповядва”, коментира главният секретар на БИСА Боряна Димитрова.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас