В Бургас гледат делото за убития през 2002 г. Димитър Стаматов - Мастара

6207
В Бургас гледат делото за убития през 2002 г. Димитър Стаматов - Мастара
Снимка: БНР

В окръжния съд на Бургас започва процесът за убийството на убития през 2002 г. бизнесмен Димитър Стаматов - Мастара, предаде БНР.

13 години след показната екзекуция в центъра на морския град на подсъдимата скамейка застава Пламен Дишков - Кела, който обвинен в поръчителство. Пред съда се изправя и съучастникът му Тодор Неделчев - Недю.

22 транспортни фирми отказаха да превозват от летище Бургас

22 транспортни фирми няма да извозват туристи от летището в Бургас. Това се прави в знак на протест срещу повишената от 80 на 400 лв....

39-годишният собственик на фирма за колбаси Димитър Стаматов - Мастара беше убит с един изстрел от снайпер на 21-ви ноември 2002 г. пред офиса си на централната улица "Стефан Стамболов" в Бургас. Прекият извършител на убийството Бойко Стоянов изтърпява 20-годишна присъда. Той е един от основните свидетели по делото, което е насрочено за 9.00 часа.

През 2011 г. Пламен Дишков получи правото на нов съдебен процес, след като съдът отмени 20-годишната му задочна присъда за поръчителство. Върховният съд отмени наказанието от 16 години на Тодор Неделчев-Недю като съучастник.

Бургаският окръжен съдия Събчо Събев е насрочил заседания по делото в четири поредни дни. За разпит са призовани около 70 души – свидетели и вещи лица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас