Труп на теле стресна летовници в Черноморец

3892
Труп на теле стресна летовници в Черноморец

Труп на теле изплува пред очите на туристите край Черноморец, предаде БНР. Силно разложеният труп се е появил от "искрящото синьо море" пред очите на туристите на плаж до хотелски комплекс. 

Сигналът е постъпил в 19 часа на телефон 112. 300-килограмовото животно е извадено с фадрома, поясни кметът на Черноморец Добри Добрев.

Зачестяват случаите на мъртви делфини

Зачестяват случаите на мъртви делфини по варненското крайбрежие. Още един труп е бил забелязан край парка в кв. Аспарухово, съобщава To...

До дни ще са готови пробите, взети от Агенцията по безопасност на храните. Това е вторият случай по Южното Черноморие това лято.

Според директора на регионалното звено на Агенцията по безопасност на храните доктор Георги Митев, животното е престояло поне седмица във водата и няма основание за притеснение от зараза. Затова и било "почти безсмислено" при 7-дневен престой, то беше с висока степен на разложение трупа, да се вземат проби дори и за антракс - това, което ги притеснява по всяка вероятност хората, но въпреки всичко взехме такава проба. Тя ще бъде готова до дни. Мястото, около което беше, е дезинфекцирано, каза Митев.

Миналата седмица труп на крава изплува на плаж в Царево. Изследванията не са показали наличие на заболяване, което да е опасно за летовниците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас