Състезание по парапланеризъм „Целно кацане” се провежда в Бургас

14770
Състезание по парапланеризъм „Целно кацане” се провежда в Бургас

Състезание по парапланеризъм „Целно кацане” се провежда в Бургас, съобщиха организаторите. Окончателно в него ще вземат участие 18 състезатели, като предвиденият участник от ЮАР все още не бе пристигнал до снощи. Състезанието е международно и в него участват представители от Румъния, Македония, Турция, Словения, Латвия.

От България над Морската градина ще литнат представители на клубове от Перник, София, Асеновград, Варна и Бургас. Зрелищното състезание се сдружение Burgas Paragliding Club, като генерален спонсор е в общината Бургас. Общината е осигурила е 1700 лева. Класиралите се на първо, второ и трето място при мъже ще спечелят съответно по 700, 500 и 300 лв. Парична награда от 200 лв. ще получи и дамата, спечелила първа позиция при жени.

Започна "Сливен 4x4 Екстрийм"

За поредна година Сливен е домакин на Националното офроуд състезание "Сливен 4x4 Екстрийм". Спортното събитие за офроуд маниаци и почит...

Състезанието се поврежда със съдействието на и Български национален аероклуб, каза председателят на сдружението-организатор Николай Тодоров. Той допълни, че това е единственото от различните видове състезания по парапланеризъм което е атрактивно за наблюдаване, тъй като излитанията и кацанията стават пред очите на публиката. Състезателите ще излитат от Морската градина и ще се приземяват на Северния плаж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com