Спират плановия прием в МБАЛ "Дева Мария" - Бургас

12254
Спират плановия прием в  МБАЛ "Дева Мария" - Бургас
Снимка: Thinkstock

Спира се плановият прием на пациенти от 16 до 31 юли, съобщават от болница „Дева Мария“. Повод за тези мерки е ограниченият лимит, който Касата е отпуснал на лечебното заведение.

„Днес сме едва 2 юли, а вече сме изразходили 13% от парите ни за месеца. От средата на юли ще приемаме безотказно само спешни пациенти, чието лечение не търпи отлагане във времето“ – заявява прокуристът Нели Атанасова.

Москов: Има дни за война, има дни за мир

Има дни за война, има дни за мир. На текстовете за приватизация ще им дойде времето.Така министърът на здравеопазването Петър Москов об...

За последните 2 месеца МБАЛ „Дева Мария“ е отчела към РЗОК надлимитна дейност в размер на 49 980 лв. Тези средства няма да бъдат изплатени и остават за сметка на болницата .Според ново споразумение, което е подписано с Районната Здравноосигурителна каса в края на месец май единствено родилната и неонатологична дейност се отичат и изплащат безотказно, като тези пари не се черпят от общия лимит.

Ако лечебното заведение не спре плановия прием на пациенти след 16.07, то прогнозните загуби ще бъдат в размер над 50 000 лв. за съответния 15 дневен период. Месечно около 80% от приетите пациенти по клинични пътеки са спешни и не търпят отлагане в хоспитализацията. Болницата няма юридическо право да откаже преглед и прием при необходимост при такива случаи.

Плановият прием ще бъда възстановен на 1 август с новия лимит за самия месец.

 

Москов: Прекратяваме потока на кеш в болниците

Прекратяваме потока на кеш в болниците. За масовите заболявания, които са бич за всеки гражданин, няма да се доплаща. Това заяви в...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас