Созопол за трети път на едно от най-големите световни туристически изложения

61856
Созопол за трети път на едно от най-големите световни туристически изложения

Едно от най-големите световни изложения за туристически услуги и най-голямото туристическо изложение, което събира туристическия бизнес и съпътстващите браншове от Азия и Европа на едно място, е Международното туристическо изложение EMIT в Истанбул. Това съобщиха от пресцентъра на Община Созопол.

Община Созопол за трети път ще участва със собствен щанд на изложението заедно с още общо 128 000 изложители, от които 57 000 професионалисти в туризма.

Ангелкова: Оптимисти сме за ръста на туристите през зимата

Имаме оптимистични очаквания за предвиденото увеличение от 4-5% на туристите в зимните ни курорти. Това каза министърът на туризма Нико...

Размерите на възможностите, които предлага Истанбулската борса, могат да се измерят с посетителите й за миналата година, които са надхвърлили милион и половина в рамките на четиридневното изложение. Очакванията са посетителите на 20-то юбилейно издание на EMIT да отбележат световен рекорд.

И докато Созопол отдавна направи своята крачка към нови пазари, атакувайки необятния азиатски пазар, то тази година и много други български изложители се очакват да презентират своите продукти в Истанбул. Съвсем адекватно в предвид очаквания отлив на руски туристи, министърът на туризма Николина Ангелакова препоръча на туристическия бизнес да потърсят нови ниши в съседните страни, като визира именно Турция, Гърция, Македония и Сърбия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас