“Сдружение Азбукари” и община Бургас ще изградят в партньорство интегрирана детска площадка в морския град

10599
“Сдружение Азбукари” и община Бургас ще изградят в партньорство интегрирана детска площадка в морския град

Още един голям български град се включва в Националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!“ на „Сдружение Азбукари“. Община Бургас последва примера на София и Велико Търново и ще създаде в партньорство обществена площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца с увреждания. Детският кът ще е разположен в ж.к. „Изгрев“, а децата ще играят на терен от 500 кв.м.

„Общината ще помогне с въвеждащата инфраструктура, с демонтажните работи и цялостното облагородяване на пространството, заяви Мая Богомилова, началник на отдел „Озеленяване“ в община Бургас. Площадката ще бъде изцяло нова. Всички стари съоръжения ще бъдат премахнати и на тяхно място ще бъдат поставени такива, които ще са съобразени и с потребностите на децата в неравностойно положение. Детският кът ще бъде много цветно и различно място от всички останали площадки в Бургас“, каза още Богомилова.

"Сдружение Азбукари" с призив към депутатите

"Сдружение Азбукари" призовава народните представители да проявят социална и обществена отговорност и да подкрепят образователна инициа...

Визията на бъдещия детски кът ще се реализира по еталона на положителните европейски практики. Голяма част от съоръженията за игра и забавления ще имат специфичен допълнителен образователен характер. Площадката ще има обособен кът с уреди за обучение, които ще стимулират процеса на придобиване на знание и ще развиват логическото мислене.

"Целта на проекта е предоставяне на възможности за социализиране на децата с увреждания. След столицата и старопрестолния град, ще създадем възможност за игра на децата с увреждания и в Бургас. Затова и мотото ни е „Заедно можем всичко“, заяви председателят на "Сдружение Азбукари" - Цвета Кирилова. Тя обясни мотивацията на екипа си да реализира идеята за детския кът с думите – „Всеки един благороден жест, направен за конкретен човек или кауза, даряват щастие.“

Целта на подобен род проекти е да съдействат за изграждането и утвърждаването на нов тип култура, отношение и социална компетентност на гражданското общество към проблемите на децата и изобщо на хората със специфични нужди.

„Нека всички заедно да сбъднем мечтите на деца на България, които никога не са изживявали удоволствието да се зарадват на люлка или на въртележка, защото никой не им е създал условия за това“, апелира д-р Николай Георгиев, член на Азбукарите.

"Сдружение Азбукари" готви на 8 март изненада за сестрите на Александровска болница

Приятна изненада подготвят за медицинските сестри в Александровска болница "Сдружение Азбукари" и приятели по повод предстоящия женски ...

Изграждането на детската площадка в Бургас ще бъде съпроводено с допълнителни инициативи, които са част от Националната кампания "Вярвам в теб". "Целта ни е да разгърнем в цялата страна Националната кампанията „Вярвам в теб!“ Стремежът ни е да наложим този модел, в колкото се може повече населени места", заяви Цвета Кирилова.

Азбукарите призовават всеки съмишленик да стане част от благородната инициатива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас