Пътят Бургас-Слънчев бряг остава във фризера

13395
Пътят Бургас-Слънчев бряг остава във фризера
Снимка: zonaburgas.bg

Проектът за строителни дейности на пътя Бургас - Слънчев бряг тази година няма да се осъществи. 2015 година ще бъде нулева по отношение на строително-ремонтните работи по този проект.

Информацията съобщи на пресконференция днес в Бургас министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Тя посочи, че новият път е приоритетен за правителството, но в дългосрочен план.

Южният плаж на Слънчев бряг спечели отново екологичния приз "Син флаг"

Южният плаж в Слънчев бряг отново е отличен с Международния екологичен приз „Син флаг”. „Плажът печели символа на Орг...

През 2012 година бе започнат първият строителен етап по тази отсечка, от тогава до днес обаче напредък по реализацията му няма. Няма нито отчуждителни процедури, нито е започната екологичната оценка, заяви Павлова.

Критична е точката на участъка около Поморие, тъй като там 8 километра е защитена зона "Натура" и трябва да бъде направена цялостна оценка за въздействие на околната среда. Като е готова тази оценка, ще могат да започнат дейности по отчуждаване на имотите и чак след това може да се престъпи реално към строителството на пътя. Само за отчуждаване на имоти по предварителни разчети са необходими около 17 000 000 лева, близо 87 000 000 лева ще струва цялостното разширение на пътя към курортния комплекс, каза министър Павлова.

Ще се търси възможност за финансиране през държавния бюджет и другиизточници като международни финансови институции.

Тази година ще започне ремонт на пътя Бургас - квартал "Сарафово", в чийто район се намира летището. Ремонтът по план там трябва да започне след приключване на зимния сезон. Няма да се прави пълна реконструкция на пътя, заради липса на достатъчно средства, а ще се прави частична рехабилитация на най-критичните участъци, информира БТА.

По-малко туристи са посетили "Слънчев бряг" през 2014 г.

Над 2 млн. туристи са посетили к.к. "Слънчев бряг" през изминалия туристически сезон. Информацията съобши Георги Николчев, член на УС н...

Доизграждането на четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг е приоритет за нас. Това каза преди около две седмици в предаването "Метроном" на Радио „Фокус” - Бургас бургаският депутат от ГЕРБ Димитър Бойчев.

"Поели сме ангажимент да го продължим и завършим. Обходът, който е на Ахелой, е доста тежък и изпълнението му е две-три години. Другите отсечки са по-леки и няма проблеми за тях. Надявам се до края на тази година да има реално избран изпълнител и в края на тази и началото на другата година да се работи на обекта", каза Бойчев.

По думите му стойността на целия обект е около 70 млн. лв. Парите ще дойдат от републиканския бюджет, тъй като няма как да се финансира по европрограми.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com