Приморско се съвзема трудно след наводненията

10584
Приморско се съвзема трудно след наводненията
Снимка: БГНЕС

Месеци след наводненията в Приморско голяма част от щетите по пътищата в района не са възстановени, защото няма пари. До момента общината е получила съвсем малка част от поисканото от правителството. Започнал е само ремонтът на моста в село Ново Паничарево.

85 язовира из цяла България в предаварийно състояние

Общо 85 язовира на територията на страната ни са в тежко предааварийно състояние, съобщават от Министерството на околната среда и водит...

До момента община Приморско е получила едва 692 хиляди лева от заявени близо 3 милиона лева към междуведомствената комисия за възстановяване на щетите от трите наводнения, които черноморската община преживя това лято и началото на есента.

Заради наводнения три пъти в рамките само на четири месеца това лято, община Приморско обявява бедствено положение. Поройните валежи на 5 срещу 6 септември разрушиха моста между Веселие и Ясна поляна, който е сравнително ново съоръжение и по този начин прекъснаха прекия път на хората към Бургас и общинския център в Приморско. Най-сериозно е положението за учениците и възрастните.

До момента общината, която изчислява щетите си на близо 3 милиона лева, се справя почти сама с последиците от наводненията. Мостът, който е част от държавната инфраструктура, е бил компрометиран още при първото наводнение през юли.

През септември водата го събори напълно. Сезирани за всички държавни структури , но пари няма. Затова Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) започва изграждането на алтернативен път - брод, който да възстанови връзката между селата.

София счупи рекорд по валежи

Исторически рекорд по количество на валежите беше достигнат в София за тази година. 1006 литра са паднали на квадратен метър в столицат...

От началото на седмицата АПИ е започнала възстановяването на друга критична точка в общината - моста в село Ново Паничарево. Въпросът обаче остава кога ще се възстанови този към Веселие.

И хората от Веселие, и ръководството на община Приморско се надяват междуведомствената комисия да успее да осигури необходимите близо 2 милиона лева за ремонт на моста и възстановяването му да започне още в началото на пролетта, съобщи Нова телевизия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас