Пак скандал с достъпа до Силистар - този път със символичен портал

4707
Пак скандал с достъпа до Силистар - този път със символичен портал
Снимка: Getty Images / Guliver

Цели 13 факта в своя защита изтъква управителят на фирма „Евробул България Холдинг” Пламен Бенински за новия скандал с достъпа до плаж Силистар.

Вчера, 26 август, „Флагман” съобщи, че на метри от плажа е издигната ограда, която спира достъпа. Според информацията оградата е поставена по алтернативния път, който води до Силистар.

МОСВ реагира на медийния шум и глоби събиращите такса за отиване до Силистар

Освобождаване на пътя до плажа "Силистар", глоба в размер на 10 хил. лв. и принудителна административна мярка за спиране на дейността з...

Скандалът със Силистар е дълго време, като пламна особено силно в средата на лятото. Тогава тъстът на депутата от ДПС Йордан Цонев беше показан като човека, който иска такса за паркинг и достъп до плажа.

Сега Бенински твърди, че „Евробул” не събира и никога не е събирала такси за паркинг, както предполага „Флагман”, а само е поставила „символичен портал”, за да защити имота. Освен това, по думите му, още през 1992 година държавата е продала на фирмата свинекомплекса „Силистар” както и „пътя от асфалтовия път до имота”. 23 години Община Царево и държавата ни ползват имота като път, без наше разрешение, казва Бениниски. Отделно Общината отказвала инвестиционна инициатива, въпреки че имотът е урбанизирана зона – отново по думите на Бенински.

"Публичното оплюване на „мръсния частник” може да хареса на част от публиката, но няма да реши проблема и няма да спре опитите ни, както и на другите ощетени собственици, да намерим справедливост – ако в България не може, тогава в Европа", заявява за финал Бенински.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас