Отделението по вътрешни болести в МБАЛ-Карнобат няма да бъде закрито

16546
Отделението по вътрешни болести в МБАЛ-Карнобат няма да бъде закрито
Снимка: БГНЕС

Отделението по вътрешни болести в МБАЛ-Карнобат няма да бъде закрито.

Така населението на общините Карнобат и Сунгурларе ще имат достъп до здравеопазване. Проблемът с липсата на специалисти, които да обслужват звеното беше основна причина да се заговори за закриването му тези дни, обясняват от областна администрация-Бургас.

Спират се влаковете между Нова Загора и Карнобат

Спира се влаковото движение в участъка Нова Загора – Карнобат. Това се прави, за да се гарантира безопасността в жп гарите, които...

В тази връзка замeстник областният управител Владимир Крумов Крумов е провел редица разговори с народния представител, член на парламентарната комисия по здравеопазване Семир Абу Мелих. Той му е оказал пълно съдействие при намирането на лекар, който да работи във вътрешното отделение.

„Ситуацията с отделението по вътрешни болести е много сериозна и на практика , ако не беше намерен специалист незабавно, който да започне работа там, от 1 февруари 2015 година то трябваше да преустанови работа. Така жителите на Карнобат щяха да бъдат лишени от правото на здравеопазване, въпреки наличието на болнична база. За всички отговорни институции здравето и живота на хората трябва да бъде приоритет. Като представител на държавата и като жител на гр. Карнобат бях длъжен да потърся решение. Болницата в Карнобат обслужва пациенти от две общини и ако се беше стигнало до закриване на толкова важно отделение гражданите трябваше да пътуват до Бургас“- коментира Крумов.

Той добави: "Намерили сме специалист, който да попълни екипа на отделението по вътрешни болести. Това, което предстои, за да бъде окончателно решен проблемът, е документацията подадена от управителя за сключване на договор със Здравната каса да бъде изрядна“.

 

Откриват ново Спешно отделение в „Майчин дом”

В Университетската АГ болница „Майчин дом” официално ще бъде открито новото Спешно приемно отделение в 13.00 часа. Очаква...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас