Освободиха 19 служители на Агенцията по безопасност на храните в Бургас

9692
Освободиха 19 служители на Агенцията по безопасност на храните в Бургас

19 от служителите на Агенцията по безопасност на храните в Бургас вече не са на работа в агроведомството. Рано тази сутрин хората са получили писма за освобождението си с едномесечно предизвестие, съобщава Topnovini.bg.

„Общо взето съкращенията на служителите, работещи в Агенцията, са пропорционални от всички звена. С най-много хора се разделихме в отдел „Контрол на храните”, по-малко са съкратените в звено „Растителна защита” и „Финансово – счетоводния”, а най-малко са уволнените в сектор „Здравеопазване на животните”. Отдел „Анализ на риска” пък е изцяло закрит. Това съобщи за Topnovini.bg шефът на Агенцията в Бургас д-р Георги Митев.

Директорът на БАБХ в Пловдив също е сменен

Д-р Камен Янков е новият директор на Агенцията по безопасност на храните в Пловдив. Информацията потвърди неговият предшественик д...

Промените са засегнали и звено „Граничен контрол”, което сега ще премине на директно подчинение в София, където ще бъде създадена нова дирекция, обясни още Митев. „При нас ще остане единствено административната част и обезпечаване откъм консумативи и гориво”, допълни още той.

Още през миналия месец директорът на Агенцията в Бургас изрази опасенията си от освобождаването на толкова много хора във ведомството. Тогава той сподели, че кадровите промени неминуемо ще се отразят негативно върху контрола на граничните райони, който ще е трудно осъществим без кадри. Като външна граница на Европейския съюз страната ни трябва да реагира бързо и адекватно на болестите, които през последните години идват най-вече от съседна Турция.

Радикалните промени в местната структура на Агенцията по безопасност на храните ще засегнат и животновъдите на територията на областта. Към този момент продължава ваксинацията срещу „син език”, която се контролира именно от Агенцията. Как ще бъде упражняван занапред този контрол обаче, предвид мащабните съкращения, все още никой не може да даде отговор.

 

Методи Андреев: В БАБХ действа организирана престъпна група

В Българската агенцията по безопасност на храните (БАБХ) действа организирана престъпна група и отстраненият директор Пламен Моллов не ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас