Обвинения към депутат от ДПС, че политизира бой между ученици в Бургас

25384
Обвинения към депутат от ДПС, че политизира бой между ученици в Бургас

Бой с метални палки и боксове – това е последната версия за инцидент, който се е случил в гимназията по автотранспорт в Бургас. Инцидентът е станал факт на 18 февруари.

Според разказа на един от учениците – Вълкан, боят е станал факт заради ромите. Той разказа, че всичко е почнало, след като трима души от ромски произход влизат в час и го нападат, двама от които се казват Сашо и Янко. Става въпрос за ученици, живеещи в „Комлука”.

Пребиха заместник-кмет на ямболско село, пробвал да спре незаконна сеч

34-годишният кметски наместник на село Робово Георги Георгиев е настанен в хирургичното отделение на Ямболската болница след нанесен по...

Какво се е случило – на 17 февруари, по думите на Вълкан, той е бил избутан от момче от другия клас, което е от ромски произход – Сашо. Той го е блъскал на спирката пред училището, като е бил заедно с другари – един срещу много. На следващия ден Вълкан се е засякал с въпросния Сашо, поискал му е обяснение, като този път и двамата са били с другари. Последвал бой, който се е развил на спирката пред гимназията и учителка е успяла да го спре, преди да се стигне до тежки последствия. След това вече е станал и случката в клас. Оказа се, че Сашо имал и фрактури.

Майката на Вълкан се обърна към депутата от ДПС Илия Илиев и го попита дали сме „Под иго” и как не го е било срам пред цяла България да лъже. На 6 февруари ще има Педагогически съвет, на който ще се решава дали учениците ще бъдат изключени. Майката на Вълкан изрично поиска от Илия Илиев извинение и да си признае колко лъжи и грешки е допуснал – и да си направи труда кой кого е бил. Припомняме, че Илиев беше човекът, казал скандалното: „На 15-16 години природата решава кой е дете и кой – не”.

Един от лидерите на ДРОМ в Бургас - Румен Чолаков, обясни, че хората от „Комлука” не искат да говорят пред камера, защото „били нападнати и бити след родителска среща”. Чолаков добави, че е било по-добре депутатите Хюсеин Хафъзов и Илия Илиев да не се бяха месели. Хафъзов беше човекът, който предизвика скандал в 42-рото Народно събрание със следната реплика: "Следете всяка моя стъпка, защото съм готов да платя за свободата си. Аз ще вървя по пътя на Нури Аданъ, Ахмед Давутоглу, Ахмед Доган".

Оказа се и, че представители на НПО - Организация за защита на българските граждани, са дошли на родителската среща, за която говори Чолаков. Те отричат, че са се опитвали да бият ромите.

Побоите над чужденци се увеличават драстично, казват от МВР

Побоите над чужденци или цигани в България, извършвани от познатите в обществото като „скинари”, зачестяват. Това сочат дан...

Според директора на гимназията Ирина Пенкова това бил първият такъв инцидент. В училището щяло да се монтира стационарен детектор, за да не могат учениците да внасят метални палки и боксове. Докато това стане, учениците щели да бъдат проверявани с ръчен метален детектор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас