Малка част от парите на Бургас са все още блокирани в КТБ

12153
Малка част от парите на Бургас са все още блокирани в КТБ
Снимка: БГНЕС

По-голямата част от блокираните в КТБ средства на община Бургас вече са преведени. Това стана ясно от думите на кмета Димитър Николов. Той не уточни размерът на сумата, но допълни, че във фалиралата банка е останала малка част от общинските пари.

Днес пред журналисти беше представен проектът за Бюджет 2015 на общината. 310 039 000 лв. е прогнозната рамка на бюджета за догодина. Николов го определи като по-качествен.

Депото за битови отпадъци на Бургас трябва да е готово до края на 2014 г.

Депото за битови отпадъци край бургаското село Братово ще е готово до края на тази година. То ще обслужва девет общини. Това стана ясно...

Обектите, започнати през тази година ще приключат в срок, през 2015, информира сайтът Gramofona.com. Сред тях са реконструкцията на разрушения храм "Св. св. Кирил и Методий", канализациите в Маринка, Ветрен и Минерални бани.

Догодина врати ще отвори новият комплекс "Флора", рибарското пристанище в Сарафово също трябва да бъде изградено през 2015.

Община Бургас очаква още средства за осъществяване на спортната си програма. Проектът за Северния обход е готов. Очакванията са Бургас да получи между 14 и 167 млн. лв. за реализацията му.

В проектобюджета за 2015 година общината залага корекция на речното корито на река Отманлийска, която взе три жертви по време на обилните дъждове през лятото и есента. Това обяви още Николов по време на представянето, предаде агенция "Фокус".

Бургас и областта са готови за зимата

Фирмите, ангажирани със зимната поддръжка на пътищата, площадите и обществените места на територията на община Бургас, заявиха пълна го...

До края на тази седмица ще приключи техническият проект за реконструкцията на устието на реката. Общината предвижда сериозни строително-монтажни дейности, които да предотвратят занапред рисковете за т.нар. „изчисление на капацитета на 100-годишна и на 1000-годишна приливна вълна”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас