До месец пешеходният достъп до Морска гара в Бургас ще е свободен

12887
До месец пешеходният достъп до Морска гара в Бургас ще е свободен
Снимка: БГНЕС

До месец пешеходният достъп до Морска гара в Бургас ще е свободен, предаде "Фокус".

Започна обособяването на портал за свободен пешеходен и вело достъп до Морската гара в Бургас. Всъщност порталите ще бъдат два, обясни директорът на бургаското пристанище Николай Тишев. Първият ще е за автобуси за туристите от круизните кораби и ще се намира точно зад кръглата тоалетна. Той ще започне да функционира, когато има постановление на правителството на тоалетната, тъй като тя е публично-държавна собственост. Вторият е за пешеходен достъп.

Отварят за свободен достъп пристанището в Бургас

До броени дни започват дейностите по отваряне на свободен пешеходен достъп към бургаския порт. Решението бе взето след продължили над ...

Ще бъде направена ограда, която да разделя експлоатационната територия на пристанището от пешеходния достъп до Морска гара. Той ще минава покрай вълнолома, обясни Тишев.

Реално свободният достъп ще е заключен между Морска гара и Яхт клуба и кея и вълнолома. След реновирането на яхт клуба гражданите ще могат да се разхождат и до фара, обясни директорът на пристанището в Бургас. Първоначално свободният достъп ще е от 7 до 22.00 ч. вечерта.

При пристигането на пасажерски кораби достъпът до кея ще бъде ограничен, заяви Тишев. По неговите думи, в началото на септември вече ще има свободен с.достъп до Морска гара. Ще има камери и физическа охрана. Облагородяването на средата е ангажимент на община Бургас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com