Частично бедствено положение е обявено в Бургас

17167
Частично бедствено положение е обявено в Бургас
Снимка: БГНЕС

Частично бедствено положение е обявено на територията на град Бургас, особено за кварталите „Долно Езерово” и „Лозово”. Това съобщи кметът на общината Димитър Николов, предаде Фокус.

Снощи са евакуирана 10 души от кв. „Долно Езерово” и вилно селище „Черниците”. Те са настанени в общинските социални домове. Затворен до сутринта е бил пътят Ветрен – Бургас, Бургас – Долно Езерово – Лукойл и пътят за с. Извор. Към момента затворен остава пътят за кв. Долно Езерово, тъй като от единия до други си край кварталът е непроходим, заради многото вода. Общо наводнените къщи са 120 основно в кварталите „Долно Езерово” и „Лозово”, има и 10 къщи в кв. „Сарафово”.

Оранжев и жълт код за интензивни валежи

Оранжев код е обявен за 1 февруари в 5 области на Южна и Югоизточна България заради интензивни валежи от дъжд, съобщиха от НИМХ. Код...

В момента кметът Николов пътува към „Черниците” и Ченгене скеле.

Основно не ни достигат помпи за отводняване, каза Николов. На наводнените места е изпратена строителна техника и се отводнява. „Разчитаме изключително на екипите на ПБЗН – Бургас, които ни помагат. Търсим допълнителни помпи за да помогнем на хората да си отводнят първите етажи на къщите”, посочи кметът Николов. На места има улици, останали без ток, проблемите се възстановяват към момента. "Общината от снощи реагира на всички сигнали", увери кметът Николов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас