Бедственото положение в Бургас е отменено

8170
Бедственото положение в Бургас е отменено
Снимка: BurgasNews

Бедственото положение в община Бургас, въведено след проливните дъждове в събота, е отменено от днес. При порите загина една жена, а нанесените щети на домове и инфраструктура бяха оценени на 1,3 милиона лева, информира Радио Бургас.

Обстановката в рибарското селище Ченгене скеле се успокоява. Това каза председателят на бургаското рибарско сдружение „Морски сговор” в Ченгене скеле Димитър Янчев.

Бургас се нуждае от 1,3 млн. лв. за справяне с щетите от наводненията

Община Бургас се нуждае от 1,3 млн. лв. за за извършването на неотложни дейности по спешно отстраняване на щетите от бедствието, което ...

Взети мерки за първоначално овладяване на водната стихия. Изграждат се два водостока на две-три възлови места в селището, които да насочват водата в каналите и от там в морето. Около 15-20 души доброволци са били ежедневно там и са помагали при възстановяването на отнесените от пороите настилки, информира агенция "Фокус".

„С лопати те заравняваха материала, който караха челните товарачи. Правеха окончателното завършване на ямите, които се бяха образували от пороите. Имаше и жени, които донесоха храна и медикаменти. Те обгрижваха трима-четирима по-възрастни рибари и им помогнаха в домакинството”, каза още Янчев.

Вчера на място е имало кран, който е извадил почти всички лодки от река Отманлийска с изключение на две, за които ще се вземат други мерки. „Предполагаме, че с балони, напълнени с въздух, ще можем да ги повдигнем и ще ги преместим на място, удобно за вадене от кран”, обясни Янчев.

В рибарското селище има ток.

Бедственото положение в Габрово и Бургас остава

От днес в община Габрово се възстановяват учебните занятия. Остава обаче в сила бедственото положение, защото обстановката в общината...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Бургас