АПИ: Ремонтът на международния път за Турция ще продължи около месец

13229
АПИ: Ремонтът на международния път за Турция ще продължи около месец
Снимка: БГНЕС

В кратки срокове ще бъде възстановен участъкът при км 316 от път I-9 Бургас – Малко Търново. Дясната лента в отсечката пропадна на 27 януари тази година.

За укрепването му Агенция "Пътна инфраструктура" предприе извършването на инженерно-геоложки проучвания. Първокласният път е основна артерия, свързваща ГККП "Дуранкулак" с ГККП "Малко Търново".

Все повече нелегални емигранти минават границата край Малко Търново и Резово

След затягането на контрола при Елхово, по границата има нови „горещи точки”, от където се забелязва ръст на преминаването ...

Днес сe извършват сондажи, за да се проучат в дълбочина причините за пропадането на платното. Ще се вземат необходимите проби и в зависимост от анализа на резултатите ще бъде преценено какви конкретно технически решения ще бъдат предприети.

Очаква се най-късно в средата на февруари да започнат възстановителните дейности. По първоначални оценки при подходящи метеорологични условия ремонтните дейности ще продължат около месец, обясняват от пътната агенция.

В момента движението в участъка при км 316 от път I-9 Бургас – Малко Търново се извършва в лявата лента. Поставена е необходимата сигнализация за временна организация и безопастност на движението, а ограничението на скоростта е до 50 км/час.

Проектът за пътя за Малко Търново е извършен частично при предния мандат на правителството с премиер Бойко Борисов. От него има останали три километра за довършване. По тях не е направено нищо в изминалата година и половина, коментира министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, предаде агенция "Фокус".

Израел съветва гражданите си да не пътуват до Турция

Израел днес посъветва гражданите си да не пътуват до Турция, като се позова на "общественото настроение" след ожесточените протести там...

Тя добави: "Поставяме си като задача да започнем довършването на тези 3 километра до входа на Малко Търново, за който са необходими 1.4 млн. лв.”.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com