41 деца от бургарската математическа гимназия взеха стипендии за отличен успех

7650
41 деца от бургарската математическа гимназия взеха стипендии за отличен успех

10 000 лв. награден фонд, осигурен от дарители, си поделиха най-добрите ученици на бургаската математическа гимназия. По случай 24 май, ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ награди своите възпитаници, лауреати на национални и международни състезания и техните учители на открита церемония, организирана от училищното настоятелство към гимназията.

41 деца от 5 до 12 клас, постигнали отлични успехи в областите на математиката, физиката, астрономията, биологията, химията, информатиката и информационните технологии, техническото чертане и руския език се събраха в Морската градина, за да излязат от анонимност и да получат вниманието, което постиженията им заслужават.

Простият родител е най-големият проблем на българското образование

На матура по български език и литература преди време се падна Яворов. Зрелостниците трябваше да разсъждават върху стихотворението "Ще б...

Отличени бяха и преподавателите, които в годините са доказали своята всеотдайност и умение да мотивират възпитаниците си. Лично заместник- кметът по образованието в община Бургас връчи грамоти на училищното ръководство за политиката на управление, която прилагат в гимназията и с която успяват да я държат на челно място сред училищата в България.

Голямата чест да награди завоювалите призови места на международни състезания ученици се падна на председателя на училищното настоятелство Петьо Дончев. В звездната тройка влязоха Магдалена Марин Георгиева, член на националния отбор на България за европейската олимпиада по математика за момичета, завърнала се със сребърен медал, Стефан Тодоров Иванов, член на националния отбор на България за международната олимпиада по астрономия, завоювал сребърен медал, класиран на националните олимпиади по математика, астрономия и техническо чертане и Константин Гаров, член на националния отбор на България за всерусийската олимпиада, завоювал бронзов медал и класиран на националните олимпиади по математика, физика и георгафия. Двете момчета, доказали се в няколко различни направления, получиха и новоучредената стипендия на училищното настоятелство в размер на 1000 лв. за срок от една година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com