Бургас постави рекорд по събрани отпадъци в "Книги за смет"

8058
 Бургас постави рекорд по събрани отпадъци в "Книги за смет"
Снимка: Апостроф

Рекордните близо 4 тона пластмасови отпадъци предадоха бургазлии в кампанията „Книги за смет” миналата събота. Количеството е няколко пъти по-голямо от предходната година, с което Бургас поставя своеобразен рекорд. За сравнение събраните пластмасовите отпадъци в Плевен бяха над 2 тона, а в Пловдив над 2 тона и половина.

Опашката от участници започна два часа преди официалния старт на кампанията. Поради огромният интерес не всички хора успяха да получат книга срещу отпадъците си. Независимо от това всички притежатели на талони ще могат да ги заменят срещу книга тази неделя, 24 май, от 10 до 12 ч. включително, отново пред Пантеона в Бургас. Те ще могат да избират отново от специалния тираж приключенски романи, както и няколко нови заглавия.

19-годишен абитуриент стреля по време на бала си

Деветнадесет годишен абитуриент от Поморие е видян да стреля във въздуха по време на бала му, съобщава „Дарик нюз“. По врем...

Третото издание на „Книги за смет” приключва тази събота във Велико Търново пред Mall Велико Търново на ул. Оборище 18, от 10.00 до 13.00 часа. Специален подарък за участниците в града ще бъде нов тираж на едно от най-обичаните произведения за деца и възрастни – „Малкият принц”.

Кампанията се организира от издателство Smart Books и фондация Credo Bonum, с помощта на партньорите им от посолството на САЩ в България, Българо-американска кредитна банка, ЕКОПАК БЪЛГАРИЯ, The Mall, община Бургас, община Пловдив и община Велико Търново.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com